Bízza mosolyát szakértőkre!

Fogimplantátumok, implantáció

A hiányzó fogak pótlásának napjaink egyik legkorszerűbb és legbiztonságosabb módszere az implantáció, melynek során a hiányzó fog/ak helyére, megfelelő mennyiségű és minőségű, titánból készült implantátumot (műgyökeret) ültetünk be. Ez a beültetett implantátum fogja – a csontosodási, gyógyulási folyamatok (3-6 hónap) után – tartani azt a fejegységet, amire elkészítjük vagy az esztétikus, fix korona- és hídpótlásokat, vagy azokat az esztétikus kivehető fogpótlásokat, amiknek speciális, rejtett rögzítő elemei a beültetett implantátumokhoz kapcsolódnak. Ezáltal a stabilitásuk és esztétikájuk kiemelkedően megnő a klasszikus kivehető fogpótlásokhoz képest.
Az implantáció nagy előnye, hogy a hiányt határoló fogakhoz nem kell hozzányúlni, nem kell lecsiszolni azokat, úgy mint a klasszikus hídpótlások esetében.
Minden implantáció előtt klinikai és radiológiai vizsgálatokat (3D CBCT) végzünk, melyek alapján megtervezzük az egész fogpótlást megalapozó implantációs eljárást.
Így részletes képet kaphatunk a csont belső szerkezetéről, a belső üregekről és idegcsatornákról, az esetleges csontpótlások szükségességéről, valamint kiválaszthatjuk az esetnek megfelelő méretű, prémium minőségű implantátumokat.

Az implantátumoknál elsődleges a megfelelő mennyiségű és minőségű csont megléte, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy szükséges egy feszes, stabil íny létrehozása is az implantátumok körül, ami elősegíti az alapos, jó szájhigiéne fenntartását és ezzel megelőzhetjük a későbbi gyulladásos elváltozások kialakulását az implantátumok körül.
Ha tehát még időben megállapításra kerül, hogy nincs elegendő feszes íny az implantátum körül, akkor ezt minél előbb orvosolni kell, melyben parodontológus szakorvos kollégánk lesz a segítségére.

A fentiek alapján látható, hogy bármilyen szájsebészeti beavatkozásról is legyen szó, a Saxonia Dental tapasztalt és dentoalveolaris-szájsebész szakvizsgával is rendelkező szakorvosai várják Önt, hogy segíthessenek! Forduljon hozzánk bizalommal!

Csontpótló műtétek és arcüreg emelés:

A csontpótló műtétek és az arcüreg megemelése nagy szakértelmet igénylő beavatkozások. Olyan esetben végezzük őket, amikor a páciens implantációs fogpótlást szeretne, de a klinikai és a CT vizsgálat alapján nincs elegendő csontmennyiség, amibe majd beültetésre kerülhetne az implantátum.
Ilyen csonthiány kialakulhat nagyfokú fogászati gyulladás, fogágybetegség után, valamint régóta fennálló foghiány következtében.
Ma már az esetek többségében a kialakult csonthiányt különböző műtéti technikákkal és csontpótló anyagokkal helyre tudjuk állítani, de minden ilyen esetben a gyógyulási idő megnyúlik, és esetleg több hónapot is igénybe vehet.

Az arcüreg emelés is a csontpótló műtétekhez tartozó beavatkozás. Felső állcsonton –hosszú ideig fennálló- foghiányok esetén sokszor előfordul, hogy amellett, hogy a fogatlan állcsont lebontódik, az arcüreg nyálkahártyája is leterjed a hiányzó fog helyére és elfoglalja a jövendőbeli implantátum helyét. Ilyen esetekben műtétileg felemeljük az arcüreg nyálkahártyáját és alá csontpótló anyagot helyezünk, ami egyfajta támasztékként fenntartja, majd alatta új csont tud képződni, amibe a gyógyulási idő után be lehet helyezni az implantátumot.

Hogy dolgozunk?

Mi történik az első vizit alkalmával?

01

Adatlap kitöltése

Kérjük 10 perccel a megadott időpont előtt érkezzen!

02

Röntgen

Diagnosztikus röntgenfelvétel készítése. Csontpótlás és  implantáció esetén CT felvétel is szükséges.

03

Vizsgálatok

Fájdalommentes fogorvosi vizsgálat, stomatonkológiai szűrés, megbeszélés.

04

Eredmények

Felvételek kiértékelése, és a diagnózis(ok) felállítása.

05

Kezelési terv készítése

Pontos terv és árajánlat készítése. Időpontok megbeszélése.

Csapatunk

Orvosaink

Dr. D. Szabó Kinga

Fogorvos, Dento-alveolaris-szájsebész szakorvos

Dr. Kuhajda Péter

Fogorvos,
Parodontológus szakorvos

Parkolás

Ingyenes parkolás zárt udvarunkban

Kényelmesen és biztonságosan állhat meg autójával saját parkolónkban, amit díjmentesen vehet igénybe minden páciensünk a kezelése alatt.

+36(30)6123208

Előnyeink

Miért válasszon minket?

Nehéz a választás a sok fogászat közül. Nézzük miben vagyunk mások, és mivel tudunk többet nyújtani pácienseinknek.

+36(30)6123208

Specializált szakemberek

Praxisunk szájsebészeti, parodontológiai szakrendelőként is üzemel.

Panorámaröntgen, CT készülék és fogtechnikai labor helyben

Bankkártyás fizetési lehetőség

Rendelőnkben kényelmesen, bankkártyával is fizethet.

Családias légkör

Akadálymentesített épület

Elektromos lifttel várjuk rendelőnkben mozgáskorlátozott pácienseinket.

A legtöbb magyarországi egészségpénztárral szerződésben állunk

Ügyfeleink írták

Vélemények

Kedves, pontos, precíz és fájdalommentes munkavégzés. Teljes körű szaktanácsadás. Legközelebb is ide megyek. Hálásan köszönöm!

Huszka Dia

Google

Régi betegként csak azt tudom mondani: teljesen jó kezekben érzem magam, az egész csapat rendkívül kedves és hozzáértő, egyszerűen nagyszerű!

Edith Fischer

Google

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Várjuk jelentkezését!

Kapcsolat

Foglaljon időpontot lenti elérhetőségeinken, vagy űrlapunkon! Az időpont véglegesítéséhez mindenképp visszaigazolásunk szükséges.

+36(30)6123208
saxonia@saxonia.hu
WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől