Fogpótlások

Protetika – Fogművek

  • kerámia korona
  • cirkónium korona
  • hídpótlások
  • kombinált fogpótlás
  • teljes ill. részleges fogsor

Rendelőnkben minden fogászati problémára és foghiányra, legyen az egy fog hiánya vagy teljes fogatlanság, korszerű, esztétikus és tartós megoldást tudunk biztosítani saját fogakra és implantátumokra egyaránt.

Korona

Koronára akkor lehet szüksége, ha a fogszuvasodás vagy bármilyen sérülés olyan méretű foganyag-veszteséget okozott, hogy esztétikus tömőanyaggal vagy betéttel már nem orvosolható. Készülhet fém-kerámiából, arany-kerámiából vagy teljesen esztétikus cirkón-kerámiából.
Korona készítése javasolt a következő esetekben:
– Nagy kiterjedésű fogszuvasodás esetén, amikor a fog nagyobb része már tömés lenne
– Nagy kiterjedésű kopás, sérülés esetén
– Gyökérkezelt fogak esetén
– Többször tömött fogak esetén
– Hiányzó kontaktpontok esetén, amikor rést kell zárni
– Elszíneződött fogak esetén, ami egyéb módszerekkel nem orvosolható
– Metszőfogak éli részének pótlásakor

Hídpótlás

Hidak sorközi foghiányok esetén jönnek szóba, abban az esetben, ha az implantáció valamilyen okból nem megvalósítható, de a hiányzó fogakat pótolni szeretnénk. Ilyen esetben a hiányt határoló fogakra, megfelelő előkészítés után rögzítjük az esztétikus hídpótlást. Készülhet fém-kerámiából, arany-kerámiából vagy teljesen esztétikus cirkón-kerámiából.

Részleges, lemezes fogpótlás

Részleges, lemezes fogpótlást kiterjedt foghiány, leggyakrabban sorvégi foghiányok esetén az implantáció alternatívájaként alkalmazunk. A fogpótlás a maradék fogakhoz többféleképpen rögzülhet. Ez lehet precíziós rögzítő eszköz (csúsztatók, stégek) vagy speciális teleszkóp rendszer.

Teljes, lemezes fogpótlás

Teljes fogatlanság esetén a lesorvadt állcsontgerincet, ínyt valamint a hiányzó fogakat teljes, lemezes fogpótlással tudjuk pótolni, mellyel helyreállítjuk a rágóképességet, valamint az arc esztétikáját is. Sok esetben a stabilitás növelése miatt szükséges lehet 2 vagy 4 implantátum beültetése.

Ideiglenes fogpótlások

Fogeltávolítás, valamint a meglévő fogak lecsiszolása esetén átmeneti esztétikai problémák léphetnének fel, melyeket speciális műanyagból készült ideiglenes fogpótlásokkal tudunk orvosolni a végleges fogpótlás elkészültéig. Bizonyos esetekben hosszú távú, ideiglenes fogpótlások készítése is szükséges lehet, például parodontológiai kezelések esetén.

Rendelési idő:
Hétfőtől-csütörtökig 8.00-16.00
Előzetes bejelentkezés alapján.

Ingyenes parkolási lehetőség az udvarban.

Saxonia Dental

Copyright © Saxonia Dental 2018 | Impresszum | Adatkezelési tájékoztató | Weboldal fejlesztés: Webpole