Fogimplantátumok, implantáció

Implantáció:

A hiányzó fogak pótlásának napjaink egyik legkorszerűbb és legbiztonságosabb módszere az implantáció, melynek során a hiányzó fog/ak helyére, megfelelő mennyiségű és minőségű, titánból készült implantátumot (műgyökeret) ültetünk be. Ez a beültetett implantátum fogja – a csontosodási, gyógyulási folyamatok (3-6 hónap) után – tartani azt a fejegységet, amire elkészítjük vagy az esztétikus, fix korona- és hídpótlásokat, vagy azokat az esztétikus kivehető fogpótlásokat, amiknek speciális, rejtett rögzítő elemei a beültetett implantátumokhoz kapcsolódnak. Ezáltal a stabilitásuk és esztétikájuk kiemelkedően megnő a klasszikus kivehető fogpótlásokhoz képest.
Az implantáció nagy előnye, hogy a hiányt határoló fogakhoz nem kell hozzányúlni, nem kell lecsiszolni azokat, úgy mint a klasszikus hídpótlások esetében.
Minden implantáció előtt klinikai és radiológiai vizsgálatokat (3D CBCT) végzünk, melyek alapján megtervezzük az egész fogpótlást megalapozó implantációs eljárást.
Így részletes képet kaphatunk a csont belső szerkezetéről, a belső üregekről és idegcsatornákról, az esetleges csontpótlások szükségességéről, valamint kiválaszthatjuk az esetnek megfelelő méretű, prémium minőségű implantátumokat.
Az implantátumoknál elsődleges a megfelelő mennyiségű és minőségű csont megléte, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy szükséges egy feszes, stabil íny létrehozása is az implantátumok körül, ami elősegíti az alapos, jó szájhigiéne fenntartását és ezzel megelőzhetjük a későbbi gyulladásos elváltozások kialakulását az implantátumok körül.
Ha tehát még időben megállapításra kerül, hogy nincs elegendő feszes íny az implantátum körül, akkor ezt minél előbb orvosolni kell, melyben parodontológus szakorvos kollégánk lesz a segítségére.

A fentiek alapján látható, hogy bármilyen szájsebészeti beavatkozásról is legyen szó, a Saxonia Dental tapasztalt és dentoalveolaris-szájsebész szakvizsgával is rendelkező szakorvosai várják Önt, hogy segíthessenek! Forduljon hozzánk bizalommal!

Csontpótló műtétek és arcüreg emelés:

A csontpótló műtétek és az arcüreg megemelése nagy szakértelmet igénylő beavatkozások. Olyan esetben végezzük őket, amikor a páciens implantációs fogpótlást szeretne, de a klinikai és a CT vizsgálat alapján nincs elegendő csontmennyiség, amibe majd beültetésre kerülhetne az implantátum.
Ilyen csonthiány kialakulhat nagyfokú fogászati gyulladás, fogágybetegség után, valamint régóta fennálló foghiány következtében.
Ma már az esetek többségében a kialakult csonthiányt különböző műtéti technikákkal és csontpótló anyagokkal helyre tudjuk állítani, de minden ilyen esetben a gyógyulási idő megnyúlik, és esetleg több hónapot is igénybe vehet.
Az arcüreg emelés is a csontpótló műtétekhez tartozó beavatkozás. Felső állcsonton –hosszú ideig fennálló- foghiányok esetén sokszor előfordul, hogy amellett, hogy a fogatlan állcsont lebontódik, az arcüreg nyálkahártyája is leterjed a hiányzó fog helyére és elfoglalja a jövendőbeli implantátum helyét. Ilyen esetekben műtétileg felemeljük az arcüreg nyálkahártyáját és alá csontpótló anyagot helyezünk, ami egyfajta támasztékként fenntartja, majd alatta új csont tud képződni, amibe a gyógyulási idő után be lehet helyezni az implantátumot.

 

Rendelési idő:
Hétfőtől-csütörtökig 8.00-16.00
Előzetes bejelentkezés alapján.

Ingyenes parkolási lehetőség az udvarban.

Saxonia Dental

Copyright © Saxonia Dental 2018 | Impresszum | Adatkezelési tájékoztató | Weboldal fejlesztés: Webpole